NOS NieuwsAangepast

Des Bouvrie: waar is het OM mee bezig?

Interieurontwerper Jan des Bouvrie vraagt zich af waar het Openbaar Ministerie mee bezig is. Dat zei hij tijdens een persconferentie in zijn showroom in het Arsenaal in Naarden.

Twee dagen lang is hij vastgehouden in een cel in Ede waar hij twee keer per dag werd gelucht en waar hij een paar keer urenlang is ondervraagd.

Volgens Des Bouvrie gingen de ondervragingen telkens over een rekening van 80.000 euro die was gestuurd aan een vastgoedhandelaar uit Utrecht. Het bedrijf van Des Bouvrie zou jaren geleden op verzoek van de opdrachtgever de nota naar een andere bv hebben gestuurd dan eerst de bedoeling was.

Verdacht Het OM verdenkt Des Bouvrie van valsheid in geschrifte. Eerder werd gezegd dat hij de belasting heeft opgelicht, maar dat spreekt de ontwerper tegen. "Ik ben betrokken bij een onderzoek naar derden." Hij zegt dat hij niets fout heeft gedaan.

Des Bouvrie beschreef tijdens de persconferentie hoe hij is behandeld. "Om zeven uur 's morgens werd ik door FIOD-mannen met pistolen en handboeien van mijn bed gelicht en naar Ede gebracht. Tandenpoetsen mocht niet eens meer."

"Ik werd in de cel gegooid en een gevangenisbewaarster zei nog dat ik niet moest denken dat ik een speciale behandeling zou krijgen. Op de tweede dag heb ik wel een potloodje gekregen om te kunnen tekenen."

Handtekening Volgens Des Bouvrie werd hij wel door verscheidene medewerkers van het politiebureau gevraagd om een handtekening en ook of hij iets wilde ontwerpen.

Kwaad is Des Bouvrie op de Telegraaf. Hij vindt dat de krant hem in twee artikelen als een grote crimineel heeft afgeschilderd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl