NOS NieuwsAangepast

Zzp'ers krijgen zetel in SER

Zzp'ers krijgen een vertegenwoordiger in de SER, de sociaal-economische adviesraad van de regering.

De belangen van de kleine ondernemers worden de komende twee jaar behartigd door Esther Raats-Coster, voorzitter van het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO).

Zzp'ers zijn zelfstandige ondernemers zonder personeel. De afgelopen tijd is het aantal zzp'ers snel toegenomen naar zo'n 650.000. Dat zijn er zoveel dat ze een belangrijke rol in de economie spelen.

De zzp'ers danken hun zetel in de SER aan de werkgeversorganisatie VNO NCW, die een plaats aan deze groep afstaat. Op die manier kon de vertegenwoordiging snel worden geregeld, anders moest worden gewacht op een wetswijziging.

Overregulering Raats-Coster werd in 2006 uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar. Ze had een bedrijf dat kabels voor de electronica-industrie levert, Bandridge. Ze verkocht de ondermeing in 2008 en werd zzp'er. Ze leidt het platform PZO sinds 2009.

"Onze entree in de SER markeert een historische ontwikkeling", stelt Raats-Coster. "Veel wet- en regelgeving is nu specifiek voor werknemers en werkgevers. In de SER kunnen we bouwen aan een systeem dat ruimte biedt aan de zelfstandige ondernemer. Die moet zich voluit kunnen ontplooien zonder overregulering en bureaucratie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl