NOS NieuwsAangepast

Fortis wordt ABN Amro

De naam Fortis verdwijnt uit het straatbeeld. Een aantal vestigingen wordt gesloten. De filialen die blijven, krijgen het logo van ABN Amro.

Dat is het gevolg van de integratie van beide banken. ABN Amro en Fortis Bank Nederland kwamen tijdens de financiële crisis in handen van de Nederlandse staat.

Volgende maand wordt de samenvoeging zichtbaar in de kantoren. Er komen tijdelijk Fortis-balies tot het moment dat beide organisaties helemaal zijn samengevoegd.

Pinautomaten Rond de zomer moet de operatie zijn afgerond. Later dit jaar worden de bankpassen en rekeningen van Fortis omgezet en worden de systemen geïntegeerd. Klanten houden hetzelfde rekeningnummer.

Ook de rentes worden gelijkgetrokken. Dat kan voor de klanten van zowel ABN Amro als van Fortis betekenen dat de percentages iets omhoog of omlaag worden bijgesteld.

Uiteindelijk houdt de combinatie vijfhonderd kantoren. ABN Amro telt nu ruim 500 vestigingen, Fortis zo'n 150. Er zullen geen pinautomaten verdwijnen, het worden er eerder meer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl