NOS SportAangepast

Dallas Mavericks maakt dozijn vol

Dallas Mavericks heeft in de NBA het dozijn volgemaakt. In Minneapolis werd ten koste van Minnesota Timberwolves de twaalfde zege op rij behaald: 125-112.

De gasten maakten in het Target Center voor ruim 14.000 toeschouwers vanaf de eerste minuten de dienst uit. Minnesota kon wel aanhaken, maar stond halverwege toch al tien punten achter: 61-71.

De Duitser Dirk Nowitzki was als altijd weer productief bij de Mavs. Zijn score van 24 punten werd ditmaal overtroffen door Shawn Marion, die met 29 punten en 14 rebounds onstuitbaar was. De beste man van het veld stond aan de kant van de Timberwolves: Al Jefferson maakte 36 punten, maar stond toch met lege handen.

Zonder James Cleveland Cavaliers klopte San Antonio Spurs met 97-95. De zege was extra opvallend, omdat bij Cleveland sterspeler LeBron James ontbrak. James heeft last van een blessure aan de enkel en stond voor de tweede opeenvolgende keer langs de kant.

Volgens coach Mike Brown was het niet zo verwonderlijk dat zijn team desondanks won. "We hebben meer zeer goede spelers. Als het vertrouwen er maar is om het zonder LeBron te doen lukt het wel. En dat vertrouwen is er."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl