NOS NieuwsAangepast

SP-secretaris bekritiseert Agnes Kant

SP-secretaris Van Heijningen heeft kritiek op partijleider Agnes Kant. Kant stelde eerder deze week in het televisieprogramma EénVandaag dat Geert Wilders gevaarlijker is voor de samenleving dan de islam.

Ze zei dat Wilders geen oplossingen zoekt, maar zondebokken. "En zondebokken zoeken, vergroot de maatschappelijke problemen, heeft de geschiedenis uitgewezen, is levensgevaarlijk", zei Kant.

'Oorlog erbuiten' Hans van Heijningen staat wel achter de boodschap van Kant dat iedereen gelijke rechten heeft, maar hij zou zich anders hebben uitgedrukt. Volgens hem had ze de oorlog erbuiten moeten houden.

"Wilders zet bevolkingsgroepen tegen elkaar op en we kunnen overal in de wereld zien waar dat toe leidt. Daarvoor hoef je niet de Tweede Wereldoorlog erbij te halen" aldus van Heiningen. Hij erkent dat het ingewikkeld is onderscheid te maken tussen de persoon Wilders en de ideeën van de PVV.

Volgens de SP-secretaris staat de positie van Kant ondanks de slechte verkiezingsuitslag niet ter discussie. Het bestuur heeft haar voorgedragen als lijsttrekker en wat hem betreft wordt zij het ook gewoon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl