NOS NieuwsAangepast

Uitslagenavond online volgen

Op radio, televisie en internet brengt de NOS vanavond live de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen.

Op Nederland 1 en het digitale themakanaal Politiek 24 is van 20.58 uur tot 01.10 uur het programma 'Nederland Kiest' te zien. In dit live programma worden de uitslagen gepresenteerd en zijn er interviews met landelijke politici. Er wordt live geschakeld naar de verschillende partijbijeenkomsten.

Ook op deze site is de tv-uitzending de hele avond te volgen. Op dezelfde internetpagina waarop de uitzending te zien is, komen de uitslagen per gemeente binnen, op het moment dat ze bekend zijn.

new TWTR.Widget({ version: 2, type: 'list', rpp: 25, interval: 6000, title: 'NOS verslaggevers twitteren', subject: 'Verkiezingsavond', width: 250, height: 250, theme: { shell: { background: '#2e3540', color: '#ffffff' }, tweets: { background: '#ffffff', color: '#444444', links: '#13417e' } }, features: { scrollbar: true, loop: false, live: true, hashtags: true, timestamp: true, avatars: true, behavior: 'all' } }).render().setList('politiek24', 'verslaggevers').start();

Internet Nooit eerder speelde internet zo'n grote rol tijdens de verkiezingscampagnes. En dan gaat het vooral om de zogenoemde social media: Twitter, Hyves, Facebook. Het zijn sites waarmee mensen met elkaar in contact kunnen komen en dat is de natuurlijke reflex van politici-in-campagnetijd: in contact komen met kiezers. Op dit moment wordt er over bijna niets anders gepraat online, dat is te zien.

Tijdens de verkiezingsuitzending op tv volgt verslaggever Jeroen Wollaars de bewegingen op die social media. Hij kijkt op Twitter, waar spontaan een exit poll is georganiseerd waar tot nu toe al duizenden mensen aan mee hebben gedaan.

Hij houdt de blogs in de gaten, kijkt hoe er gereageerd wordt op het hoofddoekjesprotest in Den Haag en is natuurlijk benieuwd of de analyse van techblog Bright klopt dat D66 het best gebruik heeft gemaakt van social media. En of het tot meer stemmen leidt.

Op nos.nl zijn behalve de uitslagen en de tv-uitzending, ook de tweets te volgen die een groot aantal lokale en landelijke politici de wereld in slingeren.

Peiling Rond 21.30 uur presenteert de NOS een eigen peiling gebaseerd op een onderzoek naar landelijke voorkeur.

Rob Trip presenteert het programma en Ferry Mingelen levert de politieke analyse. Paul Witteman sluit na middernacht de avond af met het slotdebat met landelijke politici vanuit Den Haag.

Ook op Radio 1 is er tussen 21.00 uur en 02.00 uur een live-uitzending van de gezamelijke omroepen over de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen. De presentatie is in handen van Lucella Carasso en Kees Boonman. Haags verslaggever Joost Vullings levert politiek commentaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl