NOS NieuwsAangepast

Top zorgstelsel VS levert niets op

Het topoverleg in Washington over een nieuw Amerikaans zorgstelsel heeft niks opgeleverd. President Obama heeft uren gepraat met zo'n veertig afgevaardigden van de Democraten en Republikeinen, maar de partijen zijn niet dichter bij elkaar gekomen.

De Republikeinen zeggen dat het niet mogelijk is om het op korte termijn eens te worden met de Democraten over hoe een nieuw zorgstelsel eruit moet zien. Obama heeft gezegd dat hij ook zonder steun van de Republikeinen verder zal gaan met zijn plannen voor een nieuw zorgstelsel. Volgens hem kan er niet nog een jaar worden gepraat over de zorg.

Het overleg werd rechtstreeks uitgezonden op televisie. Dat wilde Obama, die erg overtuigd is van zijn zaak. Hij vindt dat de Republikeinen onnodig dwarsliggen en dat zou de tv-kijker dan ook kunnen zien.

Bemoeienis Zo'n 30 miljoen Amerikanen zijn op dit moment niet verzekerd. De Republikeinen willen dat Obama z'n wetsvoorstel van tafel haalt en opnieuw begint. Ze vinden de plannen van de president te duur en ze zouden tot te veel overheidsbemoeienis leiden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl