NOS NieuwsAangepast

Lokale partijen vrezen voor aanzien politiek: PvdA

Ton Sprenger, lijsttrekker PvdA Haren (Groningen) "Vóór de verkiezingen voor de gemeenteraad op 3 maart laat de PvdA nu zien waar ze staat. Dat was ook nodig, mede gezien andere discussies waarin de PvdA niet zo duidelijk uitgesproken was. "

Gerrit Bussink, PvdA-lijsttrekker Oostvoorne "De reacties van de achterban zijn wisselend, maar over het algemeen positief. Wouter Bos komt er voor velen positief uit. Er zijn er heel veel reacties op de moddergevechten in de Tweede Kamer. Sinds Fortuyn lijkt alles te zijn toegestaan... Wie stopt de persoonlijke aantijgingen en aanvallen?"

Jean-Paul Middelburg, PvdA-lijsttrekker Voorschoten "Sommige mensen die aan het twijfelen waren geraakt over de PvdA de laatste tijd, kwamen vandaag op straat spontaan vertellen dat ze weer terug zijn."

Barry Braeken, PvdA-lijsttrekker Heerlen "Ik denk dat de gebeurtenissen in Den Haag een positief effect zullen hebben op onze uitslag op 3 maart. Mensen die twijfelden tussen PvdA, SP en D66 willen nu de PvdA weer een kans geven. We hoorden dit ook vandaag terug bij onze markt- en straatacties."

Jop Fackeldey, PvdA-wethouder in Lelystad "Wouter Bos heeft het wat mij betreft prima gedaan. Hoop nu weer een beetje de oude fanatieke Wouter terug te zien, niet geremd door kabinetsdeelname en bestuurlijke redelijkheid."

Hélène Oppatja, PvdA-lijsttrekker Alphen aan de Rijn "Ik vertrouw erop dat de kiezers een zaak van oorlog en vrede belangrijk genoeg vinden voor een kabinetsbreuk. Maar ongeacht de electorale gevolgen sta ik achter de opstelling van Wouter Bos. Genoeg is genoeg."

Jos Pierey, lijsttrekker PvdA Deventer "Vandaag hebben veel mensen ons op de markt in Deventer aangesproken. We merken veel steun voor ons standpunt. Het is wel jammer dat het de lokale thema's in de gemeenteraadscampagne overschaduwt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl