NOS NieuwsAangepast

Wat twitteren politici over het Uruzgan-debat?

De Kamer debatteert over Uruzgan. Dat is live te volgen via de stream van Politiek 24. Of Nederland, na de vraag van de NAVO, langer in Afghanistan moet blijven, bediscussiëren Haagse politici ook online op Twitter.

Steeds meer politici vinden de weg naar dit online berichtensysteem waarop ze met hun mobieltjes korte berichtjes kunnen plaatsen, zowel onderweg als in de Kamer.

De Haagse redactie van de NOS checkt of de Twitter-accounts van politici echt zijn en verzamelt ze in dit lijstje.

PVV-leider Geert Wilders liet vanmiddag weten dat zijn partij klaar is voor nieuwe verkiezingen: "Goed zo Wouter hou je poot maar stijf en trek de stekker uit dit kabinet, het land smacht naar verkiezingen. Wij zijn er klaar voor!"

GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent voelt ook dat er elektriciteit in de lucht hangt en twitterde: "De stekker zit er nog in maar de stroom is al afgesloten. 16.15 debat"

Staatssecretaris van Defensie De Vries voelde de bui ook al hangen, want tijdens een zitting over de Veteranenwet meldde hij: "De verzamelde pers had echter een andere interesse".

En minister van Buitenlandse Zaken Verhagen verdedigt zich ondertussen met de woorden: "Gaat niet om het pluche maar om een verantwoord besluit dat in het belang is van NL."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl