NOS NieuwsAangepast

Spyker kan Saab overnemen

De Europese Investeringsbank is bereid autobouwer Spyker een lening te verstrekken van 400 miljoen euro. Dat geld heeft Spyker nodig voor de overname van de Zweedse autofabriek Saab.

De Zweedse regering staat garant voor de lening. De goedkeuring van de EIB is het sluitstuk in de deal tussen Spyker en General Motors.

Aandeelhoudersvergadering Vanmiddag hebben de aandeelhouders van het kleine Spyker massaal ingestemd met de overname van Saab. Dat is geen verrassing, want hoewel er nog veel financiële rookwolken zijn, is er bij vriend en vijand symphatie voor de overname door Spyker-topman Victor Muller. Met extra informatie over de financiering trok Muller de aandeelhouders over de streep.

Verrassend was wel dat Muller vandaag voor het eerst suggereerde dat het Nederlandse sportwagenmerk in de toekomst in de verkoop kan gaan.

"Muller heeft gezegd dat als Spyker niet zelfstandig winstgevend wordt, afstand genomen wordt van het autobedrijf", vertelde Jan Maarten Slagter, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters, na de vergadering. "Het is duidelijk dat als de deal met Saab doorgaat, Spyker Cars niet meer zo heel belangrijk is."

Liveblog De aandeelhoudersvergadering werd gehouden achter gesloten deuren, dus was er geen pers. Maar binnen hield Jan Maarten Slagter de buitenwereld livebloggend op de hoogte. "Wij dachten: we moeten onze achterban toch op een of andere manier informeren." Het liveblog vindt u hieronder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl