NOS NieuwsAangepast

Belgische gevangene moet toch naar Tilburg

Een Belgische gevangene heeft zonder succes geprobeerd overplaatsing naar Tilburg te voorkomen. De gedetineerde vond dat hij in de gevangenis in Tilburg niet de juiste psychische hulp zou krijgen.

Ook vond de gevangene dat zijn vriendin door de grote afstand niet meer zo vaak op bezoek kon komen, maar de man weigerde aan de rechtbank te vertellen waar zijn vriendin woont.

De rechter verwierp die argumenten en oordeelde dat de man gewoon naar Tilburg wordt overgeplaatst.

Tientallen procedures In totaal zijn tientallen Belgische gedetineerden een procedure gestart, omdat ze niet naar Nederland overgeplaatst willen worden.

Ze eisen van de Belgische staat 500 euro per dag, omdat ze geen antwoord krijgen op de vraag waarom ze moeten verhuizen.

Ze voeren aan dat ze in Nederland minder bezoek zullen krijgen van familie. Ook stellen ze dat het vanuit Tilburg moeilijker is hun terugkeer naar de maatschappij voor te bereiden.

België kampt met een cellentekort, terwijl Nederland juist een overschot aan cellen heeft. Begin deze maand werden de eerste 42 Belgische gevangenen overgebracht naar Tilburg. Het is de bedoeling dat er in totaal 500 Belgische criminelen naar ons land komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl