NOS NieuwsAangepast

Circustenten voor regering Haïti

De regering van Haïti krijgt binnenkort enkele enorme circustenten om het ingestorte parlementsgebouw te vervangen. Dat meldt de Amerikaanse zender CNN.

Sinds het parlementsgebouw werd verwoest bij de aardbeving van een maand geleden, gebruiken de politici kleinere tenten en overheidsgebouwen die nog overeind stonden.

De tenten hebben een oppervlakte van 3000 vierkantemeter en hebben verwarming en airconditioning. Ook zijn er toiletvoorzieningen en verlichting. De tenten werden tien jaar geleden gebruikt door het Cirque du Soleil voor hun shows in Las Vegas.

De tenten zullen in dertien containers naar het eiland worden gebracht. Ook in die containers zullen weer mensen kunnen wonen.

Herdenking In Haïti worden vandaag de vele doden van de aardbeving herdacht. De regering heeft een dag van nationale rouw afgekondigd.

Bij het ingestorte presidentiële paleis in het centum van Port-au-Prince wordt een herdenkingsplechtigheid gehouden.

De bevolking is opgeroepen om zoveel mogelijk zwarte of witte kleren te dragen uit respect voor de doden.

Regen Volgens de overheid zijn er bij de beving 230.000 mensen omgekomen. Dat cijfer is niet te controleren bij onafhankelijke bronnen.

De bevolking van Haïti gaat een zware tijd tegemoet omdat het de komende weken vaak zal regenen in het land. Ruim 1,2 miljoen mensen leven in provisorische tentjes omdat hun huis door de aardbeving is verwoest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl