NOS NieuwsAangepast

Coalitie blij met kabinetsreactie

De coalitiepartijen zijn blij met de kabinetsreactie op het rapport van Davids over Irak. "Het kabinet heeft ruiterlijk toegegeven dat er dingen anders en beter hadden gemoeten", zei PvdA-fractievoorzitter Hamer.

Hamer noemt het 't allerbelangrijkste dat het kabinet lessen heeft getrokken voor de toekomst. "Er worden garanties gegeven over hoe de Kamer in de toekomst beter geïnformeerd zal worden en hoe er beter met de inlichtingendiensten zal worden omgegaan", zei ze.

Afgewogen CDA en ChristenUnie vinden dat de brief afgewogen is en een goede basis biedt voor de toekomst.

Vorige maand was de PvdA heel kritisch na de eerste reactie van premier Balkenende op Davids. Dat leidde bijna tot een kabinetscrisis.

Alle kanten SP-leider Kant vindt juist dat het kabinet helemaal niet erkent dat er fouten zijn gemaakt. Volgens haar is de brief zo geformuleerd dat je er alle kanten mee op kunt.

D66 zegt tevreden te zijn dat de harde conclusies van Davids worden overgenomen. Partijleider Pechtold spreekt van een "heldere reactie". De VVD vindt de conclusies van het kabinet stevig, maar heeft nog wel vragen.

Waarschijnlijk debatteert de Kamer volgende week dinsdag over het rapport van de commissie-Davids.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl