Verwarde man Den Bosch was bekende politie

Hulpdiensten in Den Bosch»
Hulpdiensten in Den Bosch Foto: NOS

De man die vanochtend in een trein in Den Bosch voor paniek zorgde, is een 43-jarige man uit Bergen op Zoom. Hij was bekend bij de politie. Op dit moment wordt zijn woning doorzocht.

De politie had al eerder met de man te maken gehad, omdat hij in het verleden psychische problemen had. De politie rukte groot uit omdat "woorden kunnen omslaan in daden", zo heeft korpschef Wilbert Paulussen van de politie Brabant-noord tegen de NOS gezegd.

Vanochtend meldde de NS dat er een bom aan boord was van een trein bij Den Bosch. Daarop werd het treinverkeer in Den Bosch helemaal stilgelegd. Ook de omgeving van het station werd ontruimd. Bomexperts vonden op het station in Den Bosch uiteindelijk geen explosieven.

Het station is halverwege de middag weer vrijgegeven. Daarna kwam het treinverkeer weer langzaam op gang.

De verwarde man uit Bergen op Zoom werd in de intercity van Roosendaal naar Zwolle opgemerkt door reizigers. Zij lichtten NS-medewerkers in. Toen die probeerden de man tegen te houden, riep hij dat er een bom in de trein lag. Ook maakte hij toespelingen op de aanslagen van 11 september 2001 in de VS.

Daarop hield de politie de man uiteindelijk aan. Justitie meldde dat er geen sprake was van een terroristische opzet.

Deel deze pagina

Video

  • video Verwarde man zorgt voor problemen op station Den Bosch Het treinverkeer in en rond en Bosch heeft vandaag urenlang stilgelegen. Een verwarde man had geroepen dat er... een bom in een trein lag. Het zoeken naar explosieven duurde tot in de middag. Problemen dus voor heel veel reizigers.
  • video Verslaggever Verbruggen over bommelding Den Bosch Het treinverkeer in en rond en Bosch heeft vandaag urenlang stilgelegen. Een verwarde man had geroepen dat er... een bom in een trein lag. Verslaggever Theo Verbruggen in Den Bosch.

Audio

  • Politie Noord-Brabant over bommelding Den Bosch De persconferentie over de bommelding op het station in Den Bosch is zojuist afgelopen. Maino Remmers sprak met plaatsvervangend... korpschef Brabant-Noord Wilbert Paulussen.
  • Politie vindt geen explosieven op station Den Bosch Geen explosieven zijn er aangetroffen op het station van Den Bosch. Het station was sinds vanochtend afgesloten voor het... treinverkeer en passagiers. Dat gebeurde nadat een man had geroepen dat hij een bom bij zich had. Verslaggever Maino Remmers in Den Bosch.
  • Hoogleraar Dykstra over ontruiming Den Bosch Omliggende panden werden ontruimd, treinen reden niet meer en op station Den Bosch is uren gezocht naar explosieven. Tevergeefs. De... man die vanmorgen riep dat hij een bom had geactiveerd bleek verward te zijn. Explosieven zijn niet gevonden. Hoogleraar crisisbestrijding Eelco Dykstra vertelt.
  • Hele ochtend zoektocht naar explosieven Den Bosch In Den Bosch is vanmorgen het station ontruimd in verband met een bommelding. Er is een man aangehouden en de trein wordt momenteel... door een speurhond op explosieven onderzocht. Verslaggever Maino Remmers staat bij het station van Den Bosch.
  • NS: explosieven in trein Den Bosch Een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen zei vanochtend rond 9 uur dat er explosieven waren gevonden in een trein op station... Den Bosch.

Video en Audio

Meer video en audio