NOS NieuwsAangepast

China sluit website voor hackers

De Chinese politie heeft een website waar hackers werden opgeleid, gesloten. De website 'Black Hawk Safety Net' trok duizenden geïnteresseerden en stond bekend als de grootste Chinese website over het onderwerp.

Via de commerciële site konden bezoekers leren hacken. De website verkocht ook schadelijke software. De site, die in 2005 online ging, had volgens China Daily 12.000 betalende leden en 170.000 gratis lidmaatschappen. De opbrengsten daarvan bedroegen ongeveer 750.000 euro.

Er zijn drie mensen aangehouden die worden verdacht van het exploiteren van de hackerswebsite.

Fortuin Een voormalig lid van Black Hawk Safety Net vertelde: "Ik kon trojan-programma's downloaden waarmee ik controle kreeg over computers van andere mensen. Ik deed het voor de lol, maar ik weet dat andere leden een fortuin hebben verdiend met het aanvallen van andermans rekening."

De politie, die meer dan vijftig mensen op de zaak had gezet, heeft onder meer negen servers en vijf computers in beslag genomen. Ook werd een rekening met 250.000 dollar geblokkeerd.

Google China wordt gezien als een centrum voor internetcriminaliteit. Google dreigde vorige maand nog om zich terug te trekken uit het land, omdat e-mailadressen van de zoekmachine vanuit China waren gehackt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl