NOS SportAangepast

New Orleans winnaar Super Bowl

De 44ste editie van de Super Bowl is gewonnen door New Orleans Saints.

Het team van coach Sean Payton versloeg in Miami favoriet Indianapolis Colts met 31-17. De club uit Louisiana won de Vince Lombardi Trophy nog niet eerder.

Voor het eerst sinds 1993 stonden de twee beste ploegen uit het reguliere seizoen in de Super Bowl en gezien de aanvallende capaciteiten van de teams werd er een spectaculair duel verwacht.

Die verwachtingen werden pas na de rust waargemaakt. Indianapolis was superieur in het eerste kwart en aan de hand van quarterback Peyton Manning, de absolute sterspeler van de Colts, werd een 10-0 voorsprong genomen.

In de tweede periode kwamen de Colts er aanvallend niet aan te pas. De Saints domineerden, zorgden voor veel gevaar, maar wisten alleen via twee fieldgoals van Garrett Hartley te scoren.

Regie in handen Na de pauze nam Saints-quarterback Drew Brees de regie in handen en via een touchdown van Pierre Thomas werd het 12-10. Indianapolis had zijn antwoord direct klaar en sloot het derde kwart alsnog met een 17-16 voorsprong af.

Super Bowl-debutant New Orleans lachte echter als laatst. Eerst stelde Brees Jeremy Shockey in staat een touchdown te maken, waarna defensive back Tracy Porter het duel met een schitterende interceptie en touchdown besliste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl