NOS NieuwsAangepast

Kabinetsoverleg over rapport-Davids

De top van het kabinet heeft twee uur overlegd over een kabinetsreactie op het rapport van de commissie-Davids. Volgens vicepremier Rouvoet schieten de besprekingen goed op.

"Maar zoiets belangrijks heeft zijn tijd nodig", zei hij na afloop van het beraad. Andere deelnemers spraken eveneens van "een goed en constructief" gesprek.

Politiek gevoelig De ministers gaan vanavond in eigen politieke kring met de besprekingen verder. Het kabinet zei eerder dat het begin februari met een uitgebreide reactie zou komen. Mogelijk komt er vrijdag al een reactie.

De kwestie ligt politiek gevoelig. Vorige maand leidde de discussie over het Irak-rapport bijna tot een kabinetscrisis. De PvdA vond toen dat premier Balkenende in zijn eerste commentaar te veel afstand had genomen van het rapport.

Conceptversie Davids leverde veel kritiek op de manier waarop het eerste kabinet-Balkenende tot het besluit kwam om de oorlog in Irak politiek te steunen.

Het KRO-programma Reporter heeft een conceptversie onderschept van de kabinetsreactie op het rapport. Volgens betrokkenen gaat het om een inmiddels achterhaald stuk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl