NOS NieuwsAangepast

Provincie Groningen en kandidaten over bezuinigingen gemeenten

Gemeenten moeten de komende jaren fors bezuinigen, maar in de campagne speelt dat helemaal geen rol. "Partijen draaien om de hete brij heen," zegt Maarten Allers, van de Universiteit van Groningen. Volgens hem zal het kabinet fors op het gemeentefonds bezuinigen. Daarnaast moeten gemeenten rekening houden met hogere bijstandsuitkeringen en lagere belastingopbrengsten. Opvallend is dat veel partijen daarover helemaal niets zeggen in hun programma's.

Marc Hesp, VVD Menterwolde De VVD vindt ook dat ZFC (de voetbalclub) onderdak in het multifunctioneel centrum zal moeten vinden. Dat is wat pikant, omdat de wethouder de voetbalclub een nieuw eigen gebouw heeft beloofd.

Provincie Groningen Drie gemeenten staan onder toezicht van de provincie omdat ze de begroting niet op orde hebben. Twintig gemeenten slaagden erin de begroting voor 2010 wel rond te krijgen, maar de provincie ziet ook hier dat in de meerjarenramingen de financiële positie van de meeste gemeenten enorm verslechterd. De provincie raadt gemeenten aan te kijken naar mogelijke bezuinigingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl