NOS NieuwsAangepast

Oud-VVD-leider Voorhoeve lid van D66

Oud-VVD-leider Joris Voorhoeve is in juni 2009 lid geworden van D66. Naar nu blijkt maakte hij dat afgelopen zaterdag bekend op een D66-bijeenkomst. Hij blijft ook lid van de VVD.

De belangrijkste reden om lid te worden was volgens Voorhoeve het standpunt van de VVD om de Nederlandse ontwikkelingshulp te halveren. "Daar ben ik het niet mee eens", zegt hij.

Daarnaast kan hij zich meer vinden in de pro-Europese houding van D66. Voorhoeve was al eerder lid van D66, van 1969 tot 1971. In 1975 werd hij lid van de VVD.

Sociaal-liberaal Hij wil in beide partijen meedoen aan discussies. Voorhoeve benadrukt dat hij zich altijd een sociaal-liberaal heeft gevoeld. Hij weet nog niet op welke partij hij bij de Kamerverkiezingen zal stemmen.

Joris Voorhoeve was politiek leider van de VVD van 1986 tot 1990 en minister van Defensie van 1994 tot 1998. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor het optreden van de Nederlandse VN-militairen in Bosnië en Kroatië. Voorhoeve is nu lid van de Raad van State.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl