NOS NieuwsAangepast

Eerste vonnissen Hoek van Holland

De rechtbank in Rotterdam heeft vier jongeren veroordeeld wegens hun aandeel bij de strandrellen in Hoek van Holland van de afgelopen zomer. Bij alle vier was de straf lager dan de eis.

Twee jongeren kregen ieder tien maanden celstraf, waarvan twee voorwaardelijk. De eis was vijftien maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Ricardo S. trok een hek om, waardoor de

menigte de politie kon bestormen. Daaraan deed hij zelf niet mee. Daniël S. gebruikte geen geweld gebruikt tegen agenten, maar wel tegen feestgangers.

Leuzen scanderen Twee anderen kregen zes maanden celstraf, waarvan twee voorwaardelijk. Zij scandeerden leuzen en liepen vooraan mee in de groep die de confrontatie aanging met de politie, maar ze gooiden zelf niet met flessen.

Wegens de duur van het voorarrest kwamen ze meteen op vrije voeten. Het Openbaar Ministerie wilde ook een locatieverbod en een meldingsplicht bij evenementen, maar de rechter vindt dat een te forse verzwaring van de straf.

Bovendien moet burgemeester Aboutaleb van Rotterdam nog vaststellen hoeveel en welke evenementen als risicovol worden aangemerkt. De vonnissen zijn de eerste in deze zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl