NOS NieuwsAangepast

Bin Laden: VS verantwoordelijk voor klimaatcrisis

Er is een nieuwe audiotape opgedoken van Osama bin Laden waarin hij de verantwoordelijkheid voor de opwarming van de aarde bij de VS neerlegt . Al-Jazeera heeft de geluidsband afgespeeld.

"Alle geïndustrialiseerde landen, voornamelijk de grote, zijn verantwoordelijk voor de klimaatcrisis", zegt de stem op het bandje. "Dit is een boodschap aan de hele wereld over diegenen die de klimaatcrisis veroorzaken, opzettelijk of niet, en wat we daaraan moeten doen."

Bin Laden levert kritiek aan het adres van George W. Bush, omdat die het Kyoto-protocol niet ratificeerde. "De meeste andere geïndustrialiseerde landen, die ook schuld hebben aan de klimaatcrisis, hebben dat protocol wel ondertekend." Bush zou niet hebben willen tekenen om grote bedrijven tevreden te houden.

Boycot De al-Qaida-leider dringt er bij mensen op aan om de Amerikaanse dollar te boycotten, om zo "de mensheid van slavernij te bevrijden".

De tape verscheen nog geen week na het vorige bericht van Bin Laden. Afgelopen weekend claimde hij verantwoordelijk te zijn voor de mislukte aanslag boven Detroit.

Van geen van beide opnames is de authenticiteit bevestigd, maar experts melden dat de stem klinkt als die van de terreurleider.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl