NOS NieuwsAangepast

PVV: geen kopjes thee, maar zero tolerance

"Geen kopjes thee, maar zero tolerance". Dat staat in het verkiezingsprogramma van de PVV in Den Haag. De partij maakte gisteravond haar programma voor de verkiezingen op 3 maart bekend.

De PVV wil in Den Haag afrekenen met "linkse hobby's en multiculturele droomprojecten". Dat is te lezen in de verkiezingsprogramma's van de lokale afdelingen. De miljoenen die de partij daarmee hoopt vrij te maken, wil de partij gebruiken om de lasten te verlagen en te investeren in veiligheid, onderwijs en zorg.

"De kern wordt gevormd door minder islamisering, meer veiligheid, forse lastenverlichting en meer zorg voor ouderen", aldus lijsttrekker Sietse Fritsma.

De partij wil dat er in Den Haag geen enkele moskee meer bijkomt. "We zijn daarin creatief, desnoods op grond van brandveiligheid." Moskeeën die er al staan, moeten onder verscherpt toezicht komen. "Zoals bekend is er hier in Den Haag in moskeeën sprake van kindermishandeling, het toezicht schiet ernstig tekort."

Veiligheid Meer veiligheid wil de PVV bereiken met een Haagse wethouder die uitsluitend belast is met de portefeuille Veiligheid. Volgens Fritsma tolereert de politie te veel misdaden en maken de meeste Hagenaren zich zorgen om de veiligheid.

Bezuinigen wil de partij door te snijden in kunst- en cultuursubsidies en "multiculturele droomprojechten". "We hebben alle subsidiestromen bestudeerd en we kunnen makkelijk 150 miljoen per jaar weghalen bij kunst- en cultuur en dat soort onzinuitgaven."

Afstraffing Fritsma denkt het absoluut van de grootste partij in Den Haag, de PvdA, te kunnen winnen. "De PdvA heeft al bewezen dat ze er hier een potje van maken. Die maakt een prioriteit van kunst en cultuur, dus niet van veiligheid, betere zorg en lastenverlichting. Ik denk echt dat ze daar op afgestraft gaan worden."

Lijsttrekker van de PvdA Jeltje van Nieuwenhoven denkt dat het programma van de PVV eerder een afstraffing voor de Haagse burgers betekent. "In het programma van de PVV, dat overigens niet meer dan twee A4-tjes beslaat, staat geen enkel woord over werkgelegenheid en betaalbaar wonen. Dat is ook veiligheid in een stad voor burgers", aldus Van Nieuwenhoven.

"Ik weet niet of cultuur een linkse hobby is, cultuur is iets voor mensen. Daar hoort ook de Nederlandse cultuur bij en ik geloof dat de PVV daar weer niets aan af zou willen doen. Dus hoe ze die bezuinigingen willen realiseren, is mij niet duidelijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl