NOS NieuwsAangepast

Gladheid op wegen, sneeuw op komst

Snel opkomende gladheid heeft vooral in het oosten en noorden tot veel ongelukken geleid. Op veel plaatsen in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Utrecht was het spiegelglad door de regen die viel op de bevroren wegen.

Er waren tientallen ongelukken waarbij enkele automobilisten licht gewond raakten. Ook belandden veel auto's naast de weg, zoals een ambulance in Drenthe die over de kop sloeg en in een sloot terechtkwam. Volgens de politie was er in de meeste gevallen alleen sprake van blikschade. Inmiddels is de temperatuur in het noorden weer enkele graden boven nul, waardoor de ergste gladheid voorbij is.

Toch waarschuwt de politie ook vanavond en vannacht nog voor gladheid. Hier en daar kan de sneeuw en gladheid nog hinder voor het verkeer veroorzaken.

Groningen en Friesland Eerder waarschuwde de politie in de provincie Groningen om niet de weg op te gaan als dat niet echt noodzakelijk is. Politieauto's in Friesland remden het verkeer af om te voorkomen dat automobilisten met hoge snelheid over het gladde wegdek reden.

Bij radiozender 3FM kwamen veel smsjes binnen met meldingen problemen op de wegen. "Tussen Heerenveen en Zwolle is het inmiddels een ramp op de weg. Het is extreem glad! Ik heb inmiddels al stuk of zes ongelukken gezien", aldus een automobilist.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl