NOS NieuwsAangepast

Eurlings: Kamer beslist over kilometerheffing

Minister Eurlings (Verkeer) ontkent dat hij de mening van de ANWB over de kilometerheffing belangrijker vindt dan die van de Tweede Kamer. Dat zei hij in het Vragenuur in de Kamer.

Eurlings moest naar de Kamer komen om zich te verantwoorden voor uitspraken van afgelopen vrijdag. Toen zei hij dat de kilometerheffing er niet komt als de ANWB de plannen afwijst.

Veel fracties reageerden kritisch op zijn uitspraken en vinden dat de Tweede Kamer over het wetsvoorstel gaat en niet de ANWB.

Al ingediend 'Ik heb met geen enkele uitspraak gezegd dat ik de Kamer niet serieus neem. Sterker nog, u vraagt mij het wetsvoorstel in te dienen: ik hèb 't allang ingediend. Het ligt ter uwer besluitvorming voor, en ik heb op geen enkel moment gezegd dat ik het zal intrekken, zei Eurlings.

De minster zei vandaag dat hij steeds het belang van draagvlak heeft benadrukt. 'Als we dit keer de eindstreep wél willen halen, dan zullen we in draagvlak moeten blijven investeren, dan hebben wij die organisaties nodig'. Volgens hem is er nu wel een Kamermeerderheid voor de heffing, maar dat zou in latere periodes wel eens anders kunnen liggen.

Hij zei dat hij nog steeds achter zijn eigen voorstel staat en dat zijn uitspraken vooral bedoeld zijn om te laten zien dat hij openstaat voor kritiek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl