Opnieuw melamine in Chinese winkels

Opnieuw zijn in China melkproducten op de markt gebracht die zijn vervuild met de giftige stof melamine. In het zuiden van China werden met melamine vervuilde melkproducten gevonden. Soms was het voedsel meer dan een jaar oud.

In 2008 stierven zes kinderen en werden 300.000 mensen ziek door melamine. De Chinese regering heeft de vervuilde producten toen van de markt gehaald. Mogelijk stonden de producten die nu zijn gevonden nog bij de leveranciers.

Melamine wordt gebruikt bij het maken van plastic. Zuivelbedrijven deden de stof door de melk om te verhullen dat de producten waren aangelengd.

Deel deze pagina

Video

Opnieuw besmette melk aangetroffen in China

In China is opnieuw melk gevonden die besmet is met melamine. Die lag in schappen van supermarkten in het zuiden van het land.... Volgens inspecteurs zijn de melkproducten van begin 2009, ruim nadat het melamine-schandaal bekend werd.

Audio

  • Opnieuw Chinese melkproducten met melamine Voor de tweede keer binnen een maand zijn er in China weer melkproducten opgedoken, die vervuild zijn met de giftige stof melamine.... Eind 2008 zorgde dat voor een groot schandaal in China. Zeker 300.000 werden ziek van de vervuilde melk. Zeker 6 kinderen zijn er aan overleden. Correspondent Wouter Zwart.

Video en Audio

Meer video en audio