Veiling schedel Skull & Bones voorkomen

Skull and Bones Skull and Bones Foto: Christie's

Door redacteur Daan de Wit

De veiling van een menselijke schedel uit het geheime genootschap Skull & Bones bij veilinghuis Christie's gaat niet door. Het Amerikaanse genootschap voor archeologie (SAA) heeft dit voorkomen. Op de website van Christie's is de informatie over de veiling verwijderd.

SAA heeft samengewerkt met negen soortgelijke organisaties. Zij willen de commerciële handel in menselijke resten voorkomen. De samenwerkende organisaties wijzen er in een brief aan Christie's op dat de veiling mogelijk een wet schendt die de graven beschermt van de oorspronkelijke, indiaanse bewoners van Noord-Amerika.

Geronimo
SAA houdt er sterk rekening mee dat de schedel toebehoort aan de Apache-indiaan Geronimo. Over het algemeen wordt Prescott Bush, de grootvader van Skull & Bones-lid president George W. Bush, verantwoordelijk gehouden voor de roof van het graf van Geronimo. 

De nakomelingen van de indiaan hebben ondermeer in de jaren tachtig vergeefse pogingen gedaan zijn overblijfselen terug te krijgen van Skull & Bones.

Geheimzinnig
Het mysterieuze genootschap Skull & Bones is in 1832 opgericht om een elitair netwerk te vormen voor de periode na de universiteit. Er is niet zo heel veel over bekend.

Jaarlijks worden vijftien nieuwe leden geworven, onder de studenten die in het laatste jaar van hun studie aan Yale zitten. Er zijn altijd zo'n 800 levende leden. Zij spreken over buitenstaanders als de 'vandalen' of de 'heidenen'.

Bekende leden van Skull & Bones zijn voormalig president George W. Bush, zijn vader, oud-president George Bush en voormalig presidentskandidaat John Kerry.

Rituelen
Het genootschap staat bekend om de rituelen die er zouden plaatsvinden, zoals het naakt in een grafkist liggen en het opbiechten van de eigen seksuele geschiedenis aan de andere leden. Doel van het ritueel is het smeden van een onderlinge band.

Een ander ritueel symboliseert het achterlaten van het oude leven en het beginnen van een nieuw leven in Skull & Bones.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 448 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 28 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 134 keer afgespeeld

Meer video en audio