NOS NieuwsAangepast

OM: Mohammed B. niet horen in zaak-Wilders

Het Openbaar Ministerie heeft het verzoek van Geert Wilders om Mohammed B. te laten horen in zijn proces afgewezen.

"Mohammed B.'s wijze van verklaren kan warrig overkomen. Anderen kunnen beter en duidelijker verklaren", lichtte het OM de afwijzing toe.

Het OM baseerde zich op eerdere verhoren die het hield met Mohammed B., in het proces dat volgde op de moord op Theo van Gogh.

Advocaat Bram Moszkowicz gaf aan verschillende islam-deskundigen door de rechtbank te willen laten horen, omdat hij wil dat Wilders zich ruim moet kunnen verdedigen. Aan de hand van een verhoor van B. had Moszkowicz willen illustreren tot welke extreme denkbeelden de islam kan leiden.

Behalve Mohammed B. wil Moszkowizc ook rechtsgeleerden Henny Sackers en Theo de Roos laten horen, die het OM eerder adviseerden in de zaak-Wilders.

Schorsing Het Openbaar Ministerie (OM) zei eerder vandaag te willen dat de rechtszaak tegen Geert Wilders voor onbepaalde tijd wordt geschorst. Het OM wil dat de rechter-commissaris Wilders verhoort. Daarna zou het proces hervat kunnen worden.

In het proces wil het OM alleen Wilders horen. Verder wil het geen getuigen of deskundigen oproepen.

Bram Moszkowicz, de advocaat van Wilders, zei dat de PVV-voorman geen behoefte heeft aan een verhoor. "Hij is van mening dat hij niets strafbaars heeft gezegd", zei Moszkowicz over zijn cliënt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl