NOS NieuwsAangepast

Britse vliegenier dood gevonden voor Franse kust

Een piloot van een microlight-vliegtuigje die voor een goed doel van Groot-Brittannië naar Australië wilde vliegen, is dood gevonden voor de Franse kust.

De 49-jarige Martin Bromage vertrok maandag vanaf Gloucestershire Airtport, zo'n 150 kilometer ten westen van Londen. Hij hoopte de reis van bijna 18.000 kilometer in zes weken te voltooien. Het geld dat de reis zou opbrengen, zo'n 171.500 euro, was bedoeld voor Help for Heroes, een liefdadigheidsinstelling voor Britse gewonde militairen.

Mist Dichte mist werd Bromage uiteindelijk fataal. "Voor de Franse kust hing bijna de hele dag al mist, maar voor de Britse kust niet", zei een woordvoerder van de kustwacht in Dover. "De mist kwam halverwege zijn oversteek over het Kanaal opzetten. Via Franse collega's hoorden we dat hij niet kon landen in Frankrijk en daarom probeerde terug te keren naar Groot-Brittannië."

Daarna verloor Bromage het contact met de kustwacht in Calais. Door de dikke mist konden reddingsploegen ook niet meteen op zoek naar de piloot. Het lichaam van de Brit werd gevonden op ruim dertig kilometer voor de Franse kust.

Planning Vlak voor zijn reis naar Australië zei Bromage nog: "Deze reis ligt al een jaar in de planning. Ik ben avontuurlijk ingesteld en het is een uitdaging en een mogelijkheid om geld in te zamelen voor een goed doel als Help for Heroes."

Bromage vloog sinds acht jaar in een microlight-vliegtuigje. "Het geeft een bepaalde vrijheid, je voelt de wind en ruikt de atmosfeer, iets dat niet kan in een cockpit van een vliegtuig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl