Samenwerkende hulporganisaties blij met tv-actie

DJ Tiësto tijdens de vorige editie van radio 555 in 2005»
DJ Tiësto tijdens de vorige editie van radio 555 in 2005 Foto: ANP

Op radio en televisie wordt donderdag een inzamelingsactie gehouden voor Haïti. Aan de actie doen de publieke en de commerciële omroepen mee.

Op televisie verzorgen Nederland 1, RTL4 en SBS6 donderdagavond tussen half negen en half tien een gezamenlijk programma. "Geweldig, prachtig", zegt Peter Goudkamp van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). "We hopen dat het zo groot mogelijk opgezet gaat worden. Dat zoveel mogelijk mensen kijken en vooral dat zoveel mogelijk mensen geven."

Later op de avond wordt bekendgemaakt hoeveel geld is ingezameld. Voorzitter Farah Karimi van de (SHO): "Er is veel geld nodig, niet alleen voor de noodhulp nu maar juist ook voor de wederopbouw in de jaren daarna". De coördinatie rond de uitzending wordt verzorgd door NOS Evenementen.

Onder de noemer Radio 555 werken 3FM, Radio 2, de Wereldomroep en de commerciële radiozenders donderdag van zes uur 's ochtends tot 's avonds negen uur samen om geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Zaterdag werd bekend dat op gironummer 555 al 3,3 miljoen euro is gestort.

Deel deze pagina

Video

Donderdag is op radio & televisie een grote inzamelactie voor Haïti, georganiseerd door de omroepen. Een... gesprek met Gerard Timmer, directeur televisie van de publieke omroep.

Audio

  • Gerard Timmer (NPO) over actie op radio en tv Donderdag is op radio en televisie een grote inzamelactie voor Haïti, georganiseerd door de omroepen. Gerard Timmer, directeur... televisie van de publieke omroep.
  • TV-programma's voor Haïti voorbereid De publieke en commerciële omroepen maken donderdag gezamenlijke programma's om geld in te zamelen voor Haïti. Zowel op radio als... televisie zal er aandacht worden gevraagd voor de slachtoffers van de aardbeving. Vanochtend werden de eerste spotjes opgenomen waarin bekende Nederlanders een oproep doen geld te geven.

Video en Audio

Meer video en audio