NOS NieuwsAangepast

Nog drie Nederlanders terug uit Haïti

Op een militair vliegveld bij Brussel is vanavond een vliegtuig geland met ruim honderd evacués uit Haïti. In het toestel zaten vooral Belgen, enkele Fransen, drie Nederlanders en vijf kinderen uit Haïti die in Nederland worden geadopteerd.

De groep was over land gereisd naar de Dominicaanse Republiek, waar een Airbus klaarstond van het Belgische leger.

Op vliegveld Eindhoven is eerder vandaag een eerste groep met Nederlandse overlevenden van de aardbeving in Haïti aangekomen. De militaire vlucht met twaalf personen landde om even voor 14.00 uur.

Onder de eerste evacués zijn zes adoptiekinderen in de leeftijd van drie tot zeven jaar en twee vrouwen die een van hen kwamen halen. De vijf andere kinderen werden door hun adoptie-ouders afgehaald van het vliegveld.

Ook kwamen twee medewerkers van de adoptie-organisatie Wereldkinderen mee terug. Zij waren in het land op het moment van de aardbeving.

De groep was gisteren al vanuit Haïti naar Curaçao geëvacueerd.

Gewond Vier andere Nederlanders, onder wie een gewond kind, hadden op Curaçao medische behandeling nodig. Zij zullen op een latere vlucht naar ons land reizen.

Een tweede groep Nederlanders vliegt vandaag met een Belgisch militair vliegtuig uit Haïti naar Brussel. Het is nog onduidelijk uit hoeveel Nederlanders deze groep bestaat, maar het zijn er minstens acht.

Doden Reddingswerkers zeggen dat ze de lichamen van twee Nederlanders en hun adoptiekind hebben geborgen. Het echtpaar werd gevonden in het puin van het hotel waar ze verbleven.

De twee werden gevonden in dezelfde ruimte waar eerder hun paspoorten werden gevonden. Ze waren in Haïti om een kind te adopteren. Ook die is om het leven gekomen.

Buitenlandse Zaken heeft dit nog niet kunnen bevestigen. Het ministerie doet hier pas definitieve mededelingen over, zodra de slachtoffers op basis van DNA-materiaal zijn geïdentificeerd.

Meer slachtoffers Volgens correspondent Hans Jaap Melissen van de Wereldomroep liggen er nog meer mensen onder het puin van het hotel, maar is hun identiteit nog niet bekend. Er verbleef nog een Nederlands stel in hetzelfde hotel.

Gisteren noemde het ministerie een aantal van achttien vermisten. Van negen van hen werd de situatie verontrustend genoemd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl