NOS SportAangepast

Van Doorn aan vooravond van OS

Shorttrackster Annita van Doorn is in volle voorbereiding op de Olympische Spelen in Vancouver. Tot aan de openingsceremonie vertelt ze iedere week in Langs de Lijn hoe haar olympische traject verloopt.

Van Doorn debuteert in Vancouver op de Winterspelen. Ze rijdt de 500 en de 1.000 meter en komt samen met Sanne van Kerkhof, Liesbeth Mau Asam, Jorien ter Mors en Maaike Vos ook uit op de 3.000 meter relay.

Europees kampioene Van Doorn is al sinds 2003 internationaal actief in het shorttracken. In 2004 werd ze de eerste Nederlander die een afstand in de wereldbeker op haar naam schreef. Op de 3.000 meter zette ze de concurrentie op een ronde, waarmee ze in haar tweede wereldbekerwedstrijd verrassend de winst in de superfinale pakte.

Op de 500 meter werd ze in 2008 in het Letse Ventspils Europees kampioene. In het eindklassement eindigde ze als vijfde. Ook was er Europees brons met de aflossingsploeg in 2007 en 2009. Pas vorig jaar ontfermde Van Doorn, die in 2008 en 2009 werd gekozen tot shorttrackster van het jaar, zich over haar eerste nationale titel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl