Matig Kameroen verliest van Gabon

Kameroen is de strijd om de Afrika Cup in Angola slecht begonnen. Gabon was met 1-0 te sterk voor de WK-opponent van het Nederlands elftal. De formatie van bondscoach Paul Le Guen stelde hevig teleur. Vooral sterspeler Samuel Eto'o was onzichtbaar. De eerste kans was nog wel voor Kameroen (Achille Emana op de paal), maar achterin rammelde het. Daniel Cousin profiteerde daar na ruim een kwartier van door de 1-0 binnen te schieten. Na rust stichtte Kameroen meer gevaar, maar de gelijkmaker viel niet. Geremi Njitap was er in de slotfase nog het dichtst bij. Zijn harde vrije trap werd echter knap overgetikt. In de slotminuut schoot Gabonees Pierre-Emerick Aubameyang nog hard op de lat. Mulenga scoort voor Zambia Spits Jacob Mulenga was belangrijk voor zijn land Zambia in het treffen met titelkandidaat Tunesië. De aanvaller van FC Utrecht maakte in de achttiende minuut de openingstreffer in de wedstrijd die uiteindelijk in 1-1 eindigde. Zouheir Dhaouadi maakte vijf minuten voor rust de gelijkmaker.