Sterk Egypte is Nigeria de baas

Egypte heeft tijdens de Afrika Cup in Angola zijn eerste wedstrijd gewonnen. In de topper van groep C werd Nigeria met 3-1 verslagen. De Nigerianen deelden in de attractieve confrontatie de eerste klap uit. Chinedu Obasi kapte mooi naar binnen en schoot al na twaalf minuten hard raak. Het technisch en tactisch betere Egypte kwam op 1-1 via Emad Moteb, die knap werd weggestuurd en de te ver uitgelopen doelman passeerde. Vlak na rust verzuimde Nigeria opnieuw een voorsprong te pakken, waarna Egypte wel toesloeg. In zijn 166ste interland maakte Ahmed Hassan de 2-1 met een van richting veranderd afstandsschot en in de slotfase besliste Mohamed Nagy Gedo het duel. Punt voor Nooij met Mozambique Mart Nooij heeft met Mozambique het eerste punt binnen bij de Afrika Cup. De ploeg van de Nederlandse bondscoach knokte zich tegen Benin in het andere duel in groep C terug van een 2-0-achterstand: 2-2. De mannen van Nooij herstelden zich knap van een vroeg opgelopen achterstand, door een benutte strafschop van Razak Omotoyossi en een ongelukkig eigen doelpunt van Dario Khan. Miro Lobo bracht Mozambique na een half uur spelen met een rake kopbal terug in de wedstrijd. Tien minuten na rust maakte Goncalves gelijk. Spits Tico-Tico van Mozambique liet in de tweede helft nog een grote mogelijkheid liggen om zijn ploeg drie punten te bezorgen.