NOS SportAangepast

Vijftiende wereldtitel Taylor

Phil Taylor heeft zich in Londen over de PDC-wereldtitel darts. In de best-of-13-finale bleek hij een maatje te groot voor de Australiër Simon Whitlock: 7-3. Taylor werd voor de vijftiende keer wereldkampioen. Dertien maal deed hij dat bij de bond PDC en tweemaal bij de BDO.

De tweede set zal velen nog lang heugen. Taylor, dankzij drie 180-scores winnaar van set één, schrok behoorlijk toen Whitlock hem meteen 'brak' middels de maximale finish (170). Drie breaks verder stond het 2-2. Nadat Taylor had gefaald op 72, zorgde de Australiër met een 96-uitworp voor een sensationele setwinst.

Toen beide spelers twee sets achter de naam hadden, diende 'The Power' zijn opponent een mentale dreun toe. Hij won de vijfde set in een oogwenk met 3-0, mede dankzij reusachtige uitworpen van 167 en 161.

Daarna leek Whitlock, in de halve finale de meerdere van Raymond van Barneveld, de focus wat te verliezen en nam Taylor verder afstand. Toen hij met 5-2 voor stond gaf hij de Australiër nóg een draai om de oren, door diens 170-check te evenaren. Even later stond het 6-2 en was er van echte spanning geen sprake meer.

Taylor, op het gebied van 180-scores wél de mindere van de man van 'Down Under' (negen om elf) beëindigde de eindstrijd in stijl, met een 131-uitworp.

Barney vierde Raymond van Barneveld eindigde op de vierde plaats. De Hagenaar verloor het duel om het brons (best-of-19-legs) met 10-8 van de Whelsman Mark Webster.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl