NOS SportAangepast

Zege Bart Aernouts, Marianne Vos

Rabo-renner Bart Aernouts heeft de Grote Prijs Richard Groenendaal op zijn naam gebracht. De Belgische veldrijder bleef in Sint-Michielsgestel Gerben de Knegt en Thijs Al voor.

Lars Boom maakte in Brabant weer een uitstapje naar het veldrijden, maar de wereldkampioen van 2008 kon geen potten breken en eindigde in de achterhoede.

Bij de dames ging de overwinning naar Marianne Vos. De huidige wereldkampioene reed op vier ronden weg van de laatste concurrenten en kwam solo over de meet. Op ruime achterstand volgden Sanne van Paassen en Reza Hormes-Ravenstijn. Vos is de te kloppen vrouw op de NK, die volgend weekeinde in Heerlen plaatsvinden.

Stybar wint in Tervuren Ook in het Belgische Tervuren werd een internationale veldrit gereden. Na een levendige koers mocht Zdenek Stybar de hoogste podiumtrede beklimmen. Achter de Tsjech, die de laatste vijf omlopen solo reed, werden de Belgen Sven Nys en Kevin Pauwels tweede en derde.

Een week voor de NK in Heerlen toonde ook Daphny van den Brand aan in vorm te zijn. De regerend Nederlands kampioene won overtuigend de race bij de dames.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl