Voetballers in vergetelheid (2)

Elk jaar verdwijnen eredivisievoetballers in de vergetelheid. Ze gaan voetballen in een ver en vreemd land, hangen hun voetbalschoenen uit vrije wil aan de wilgen of vinden domweg geen nieuwe club.Olaf Lindenbergh, Ger Senden en Arjan de Zeeuw zijn zulke voetballers. NOS Studio Sport zocht de spelers op en vroeg hoe het hen vergaat. Deze week kunt u elke dag een portret zien. In deel twee staat Arjan de Zeeuw centraal. Wigan

Na een mooie carrière in Engeland voetbalt Arjan de Zeeuw dit seizoen bij zondag-hoofdklasser ADO'20. De Zeeuw, speler van de eeuw bij Wigan Athletic, begon zijn carrière bij Telstar. De verdediger flirtte kort met diverse clubs uit de eredivisie, maar koos voor Barnsley dat destijds in de Engelse tweede divisie uitkwam. In Engeland werd De Zeeuw een boegbeeld van onverzettelijkheid. Wigan Athletic, Portsmouth, nogmaals Wigan Athletic en Coventry City vormden het vervolg van zijn loopbaan.

Deel deze pagina

Video Gerelateerde video

Voetballers in vergetelheid: Arjan de Zeeuw

Elk jaar verdwijnen Eredivisie-voetballers in de vergetelheid. Ze gaan voetballen in een ver en vreemd land, hangen hun... voetbalschoenen uit vrije wil aan de wilgen of vinden domweg geen nieuwe club. Deel 2 van deze serie gaat over Arjan de Zeeuw.

Video en Audio

Meer video en audio