Staatssecretarissen LPF 17-07-2002
 

Rob Hessing (Openbare Orde en Veiligheid)
Rob HessingRob Hessing (59) was korpschef van de Rotterdamse politie. Hij zetelde in de ambassaderaad in Parijs. In maart vorig jaar trok hij naar Brussel om zich toe te leggen op de internationale politie- en justitiesamenwerking. Hessing heeft geen politieke ervaring.

Stefan van Eijck (Fiscale Zaken)
Stefan van Eijck (42) is belastingdeskundige in Rotterdam. Was behalve docent aan de Erasmus Universiteit ook publicist, onderzoeker en hoofdredacteur van financiŽle bladen. Pas lid van de LPF sinds begin juli.

Cees van Leeuwen (Cultuur en Media)
klik hier om het geluidsfragment te beluisterenPortret van Van Leeuwen via mensen die hem goed kennen
Cees van LeeuwenCees van Leeuwen (51) is een Haagse advocaat, gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Bekend als oud-bassist van de symfonische rockband Kayak. Ook advocaat van popidool Anouk en voorzitter van het Franz Liszt Internationaal Piano Concours.

Berend Jan Odink (Natuurbeheer)

Berend Jan Odink vlak voor zijn aantreden bij de beoogd premier BalkenendeBerend Jan Odink (57) is secretaris bij het Productschap Vee en Vlees, waardoor hij nauwe banden heeft met LPF-Kamerlid Wien van den Brink, die bestuurslid was van het Productschap. Odink studeerde in Wageningen en is landbouweconoom.

Philomena Bijlhout (Emancipatie en Familiezaken)
klik hier om het geluidsfragment te beluisterenRoy Khemradj vertelt over de Volksmilities van Bouterse, waar Bijlhout lid van was
Philomena Bijlhout (45) werd geboren in Suriname. Ze ging daar ook naar school en werkte er bij de televisie. Ze was enige tijd lid van de jongerenbeweging van Desi Bouterse, maar zegde op vóór de decembermoorden. Na haar vertrek naar Nederland ging ze aan de slag als eindredacteur en presentatrice van TV Rijnmond. In mei werd ze lid van de Tweede Kamer voor de LPF.
(NOOT: Bijlhout is na enkele uren afgetreden. Zie ook: Staatssecretaris Bijlhout stapt op Ze is opgevolgd door Fiona de Vilder)


Hoofdpunten pagina
Overzicht dossiers

Dossier formatie

Nieuwsoverzicht

Portretten bewindslieden

Het regeerakkoord

De onderhandelingen in vogelvlucht

Formatie zaak van achterkamertjes

Moeizame formaties

Site tips


Zie ook