NOS SportAangepast

Recordhouder Bjørndalen stopt

Ole Einar Bjørndalen, die in Sotsji zijn landgenoot Bjorn Daehlie afloste als succesvolste olympiër ooit op de Winterspelen, heeft zijn afscheid aangekondigd.

Nog drie wereldbekerwedstrijden en dan zet de veertigjarige biatleet een punt achter zijn lange en imposante carrière. De Noor had voor aanvang van het seizoen al gezegd dat dit waarschijnlijk zijn laatste jaar zou worden en hij bevestigde dat zondag tegenover de Duitse tv-zender ARD.

"Nog drie wedstrijden, dan is het seizoen voorbij en stop ik", zei Bjørndalen.

De biatlonlegende werd in Sotsji de meest gelauwerde olympiër op de Winterspelen ooit. Met het goud op de teamestafette loste hij woensdag Daehlie af als recordhouder. Daehlie heeft acht keer goud en vier keer zilver, net als Bjørndalen, maar die heeft ook nog één bronzen plak.

Daarnaast heeft Bjørndalen sinds Sotsji ook nog het record van de meeste medailles ooit op de Winterspelen: dertien. Ook daarin streefde hij Daehlie voorbij.

Atletencommissie

Bjørndalen werd in Sotsji gekozen in de atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité. "Wat ik verder in de toekomst ga doen, weet ik nog niet. Het zal heel moeilijk worden om een nieuwe weg te vinden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl