NOS SportAangepast

Wat brengt de slotdag in Sotsji?

Voordat de Winterspelen zondag om 13.10 uur worden afgesloten met de ijshockeyfinale van de mannen tussen Canada en Zweden, is er in de ochtend ook nog wat andere sport. Mét Nederlandse inbreng.

Edwin van Calker werkt met zijn remmers Bror van der Zijde, Sybren Jansma en Arno Klaassen de derde (10.30 uur) en vierde run (12.00 uur) af. Twee jaar geleden werd hij vierde op het WK, maar zo'n hoge notering zit er dit keer niet meer in. Na de eerste twee runs bezet Van Calker de twaalfde plaats.

IJshockey en langlaufen

De laatste gouden medaille van Sotsji gaat naar Canada of Zweden. Vooral voor de Canadezen zijn de Winterspelen doorgaans alleen geslaagd als ze goud pakken bij het ijshockey. De vrouwen gaven twee dagen geleden al het goede voorbeeld.

Naast het ijshockey en het bobsleeën wordt er zondag nog een derde olympische titel vergeven. Om 08.00 uur gaan de langlaufers van start voor de 50 kilometer vrije stijl, de langste race van deze Spelen. De Noor Petter Northug is favoriet.

Gedenkwaardige Spelen

Van 17.00 tot 19.55 uur is de sluitingsceremonie, met Bob de Jong als vlaggendrager van Nederland. De olympische vlag zal gestreken worden, de vlam gedoofd en het stokje doorgegeven worden aan de volgende gastheer: het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.

Daarna zitten de Winterspelen van Sotsji er echt op. Voor Nederland gedenkwaardige Spelen met een recordaantal van 24 medailles. Ook het aantal gouden plakken (acht stuks) is niet eerder voorgekomen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl