NOS SchaatsenAangepast

Bergsma miste vertrouwen Koops

Het was een ongemakkelijke situatie in Studio Sportwinter. De gezichten van Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij betrekken als Jorrit Bergsma het woord krijgt en zijn beklag doet over zijn reserverol in de ploegenachtervolging. Het is een aanval op bondscoach Arie Koops, die verderop in de zaal zit.

"Als je ziet dat we de eerste race tegen een verzwakt Frankrijk moeten rijden. Ja, als je me dan al niet durft op te stellen, dan is er niet echt vertrouwen richting mij toe", haalt Bergsma uit. Koops kijkt het een paar rijen verderop met lede ogen aan.

"Ligt niet aan de jongens"

Bergsma leverde zijn reserverol voor de ploegenachtervolging in toen duidelijk werd dat hij zaterdag niet zou rijden en dus ook geen medaille zou krijgen. Kramer, Verweij en Blokhuijsen wonnen goud. "Het ligt ook niet aan die jongens hoor. Ik wil ze ook feliciteren", aldus Bergsma.

"Vorig jaar is er ook een akkefietje geweest en toen was ik er eigenlijk ook even klaar mee", gaat Bergsma verder. Hij werd vorig jaar uit de selectie gezet omdat hij niet kwam opdagen bij een trainingskamp, maar kwam later toch weer bij de groep.

"Het is een beetje de manier waarop er met mij is omgegaan. Als het van tevoren gewoon duidelijk was geweest dat ik normaal gesproken niet zou starten, dan was ik er op een andere manier mee bezig geweest. Dan had ik kunnen besluiten: ik stel me beschikbaar of niet."

Koops houdt zich in

Koops kreeg de gelegenheid om Bergsma van repliek te dienen, maar hield zich op de vlakte. "Het is nog niet uitgesproken, maar dat heeft er mee te maken dat er de afgelopen drie dagen een andere focus is geweest. En dat is een prijs winnen. En wel goud. En als er dan ruis is, dan moet de ruis eventjes naar de achtergrond. De rest komt vanzelf een keertje."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl