NOS SchaatsenAangepast

Wüst: met z'n allen gedaan

Net als de mannen snelden de vrouwen naar de olympische titel op de ploegenachtervolging. Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Jorien ter Mors versloegen in de finale met overmacht de Poolse dames.

"Het is duidelijk dat wij de sterkste waren", reageerde Wüst na afloop, om gelijk de credits te geven aan alle teamleden. "We hebben het met z'n allen gedaan. Lotte was erbij in de kwartfinale en ze heeft ook bij de wereldbekerwedstrijden een bijdrage geleverd."

Leenstra: super om hier te staan

Leenstra erkende dat ze eerder deze week nog dacht niet te gaan rijden. "Ik ben blij dat de meiden en de bondscoach vertrouwen in mij hadden. Het is super om hier te staan", zei ze. Het kostte wel de plek van Van Beek. "Het was wel een beetje raar, omdat ik vandaag niet gereden heb. Maar ik vierde het feestje gewoon mee."

Voor Ter Mors was het haar tweede gouden medaille. "Dit is wel uniek hoor. Deze is extra mooi omdat je het met z'n vieren doet."

Het achtervolgingsgoud maakte Wüst de beste olympiër ooit. De 27-jarige Ireen Wüst heeft nu vier gouden, drie zilveren en één bronzen medailles en passeerde Inge de Bruijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl