NOS SportAangepast

Goud voor Wild en Dujmovits

Snowboarder Vic Wild heeft de olympische titel veroverd op het onderdeel parallelslalom. De Amerikaanse Rus, die ook al de parallelreuzenslalom had gewonnen, bleef in de finale de Sloveen Zan Kosir nipt voor. Bij de vrouwen ging het goud naar de Oostenrijkse Julia Dujmovits.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat Wild voor zijn tweede gouden plak op kon gaan. In de eerste run van de halve finales kwam hij ten val. Benjamin Karl startte daardoor in de tweede run met een voorsprong van 1,12.

Wild ging echter in de tweede run als een kamikaze naar beneden en maakte de achterstand op de Oostenrijker toch nog goed. In de spannende finale hield hij vervolgens Kosir net achter zich. Karl pakte in de strijd om de derde plaats nog wel het brons.

Dujmovits slaat toe

Ook Dujmovits kwam uit schijnbaar geslagen positie. De Oostenrijkse had in de eerste race van de finale een achterstand van 0,74 opgelopen op de Duitse Anke Karstens, maar nam in de tweede run alle risico's.

Tot twee keer toe vloog ze bijna uit de bocht, maar eenmaal aan de meet had ze haar achterstand omgezet in een voorsprong van 0,12. Brons was er voor Karstens' landgenote Amelie Kober.

Voor Nicolien Sauerbreij en Michelle Dekker was het titeltoernooi al snel voorbij. Beide Nederlandse snowboardsters kwamen niet door de kwalificatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl