NOS SportAangepast

Boebka: goud biedt Oekraïne hoop

Sergei Boebka, de voorzitter van het Oekraïens olympisch comité, heeft de gouden medaille die het Oekraïense vrouwen-biatlonteam vrijdag veroverde in de landenwedstrijd een "heldendaad en een steunbetuiging aan het Oekraïense volk" genoemd.

Boebka reageerde zichtbaar aangedaan, toen hem gevraagd werd wat de olympische medaille betekende terwijl in Oekraïne bijna dagelijks gevechten gaande zijn tussen legereenheden en demonstranten die het beleid van president Janoekovitsj kritiseren.

"Het Oekraïense volk heeft deze overwinning meer dan ooit nodig, onze biatletes hebben een heldendaad verricht", zei Boebka.

Een betere toekomst

Boebka: "Dit zijn zware tijden voor ons land en ons volk. Onze biatletes hebben ervoor gezorgd dat er ook goed nieuws is, ze hebben een signaal afgegeven voor geloof en hoop in een betere toekomst."

"Ik ben ervan overtuigd dat het nieuws van de gouden medaille positief zal worden ontvangen in ons land en dat het zal helpen verzoening en vrede te brengen in ons land."

Ook ging Boebka in op het besluit van skiester Bogdana Matsotska en haar coach/vader om zich terug te trekken van de Spelen. Matsotska en haar vader wilden aanvankelijk terugkeren naar huis, maar na overleg met Boekba besloten ze om wél in Sotsji te blijven maar niet langer aan de olympische competitie mee te doen.

"Het team respecteert de beslissing van Bogdana en Bogdana respecteert de positie van het team. Zij bijft het team steunen en wenst onze atleten alle succes", zei Boebka.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl