NOS SchaatsenAangepast

Bergsma: ik voel me genaaid

Jorrit Bergsma heeft zich afgemeld als reserve voor de ploegenachtervolging. De olympisch kampioen op de tien kilometer voelt zich niet serieus genomen.

Bergsma was teleurgesteld dat hij vrijdag niet in actie kon komen in of de kwartfinales of de halve finales. Daardoor mag hij geen medaille in ontvangst nemen bij de ceremonie. Mocht er voor de finale (tegen Zuid-Korea om 14.51 uur) een Nederlander geblesseerd raken, heeft het team van bondscoach Arie Koops een probleem.

"Niets meer aan toe te voegen"

"Dit is de ploeg die gaat rijden. Ik heb er niets meer aan toe te voegen. Er is besloten dat zij met z'n drieën gaan rijden. Ik ga niet meer rijden. Ik ben een beetje teleurgesteld", zegt Bergsma.

"Ze hebben mij gevraagd om weer deel uit te maken van de ploeg en ik heb nooit het gevoel gehad dat ik ook echt deel uitmaak van de ploeg. Ze verwachten nu wel dat ik paraat sta, maar als we straks een medaille winnen dan sta ik met lege handen. Ik heb het gevoel dat ik gebruikt word voor noodgevallen, dat ik een beetje genaaid word hier."

Trainingskamp

Het is niet het eerste relletje tussen Bergsma en Koops. In juni meldde Bergsma zich af voor een trainingskamp van de ploegenachtervolging. Koops zette hem daarna uit de selectie. "Wat mij betreft is de deur voor Jorrit nu dicht", zei Koops destijds.

Nadat de problemen toch nog werden uitgesproken, kwam Bergsma nog één keer in actie bij de ploegenachtervolging. Hij won met Douwe de Vries en Jan Blokhuijsen de wereldbekerwedstrijd in Berlijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl