NOS SportAangepast

Mulder vs. Mulder: Triviant

Of het nu gaat om olympisch goud of om het spelprogramma Lingo, de broers Ronald en Michel Mulder zijn altijd bloedfanatiek. In de vijftiende 'battle': Triviant. Een spel vol met strikvragen. Zo ook in deze editie. Want de vraag is: hoeveel voetbalwedstrijden worden er tijdens de Olympische Winterspelen gespeeld?

Niet moeilijk, of toch wel?

Die vraag klinkt als een inkoppertje, maar bij deze Winterspelen is de link niet eens vergezocht: na de Spelen zal het Fisjt-stadion in Adler, de locatie van de openings- en sluitingsceremonie, in gebruik genomen als voetbalstadion. Sterker, het stadion zal dienst doen bij het WK voetbal dat in 2018 in Rusland georganiseerd zal worden.

Wat er in de tussentijd met het voetbalstadion zal gebeuren is niet duidelijk. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de lokale club FK Zjemtsjoezjina Sotsji zijn thuiswedstrijden in het Fisjt-stadion zou gaan spelen. Er is echter een probleem: Zjemtsjoezjina mag dan afgeleid zijn van het woord voor 'parel', de club bestaat niet meer.

Een echte voetbalstad kan Sotsji ook niet genoemd worden. De voetballiefhebbers uit de badplaats mochten in de jaren negentig dan wel zeven seizoenen lang genieten van de Russische topploegen als Spartak Moskou en Zenit Sint Petersburg, maar verder speelde de club op het tweede of zelfs derde niveau. Op het hoogste niveau kwamen de dolfijntjes nooit verder dan een negende plaats in 1994.

De laatste keer dat de 'parel van Sotsji' failliet ging was na twintig wedstrijden in de tweede divisie het seizoen 2011/2012. Mede daardoor is de laatste clubtopscorer een oude bekende: de Tsjech Michal Papadopoulos (oud-Heerenveen) ging de geschiedenisboeken in met zijn totaal van vijf treffers.

Stand

Ronald en Michel gunnen elkaar heel veel, maar de kans op een mooie zege weggeven staat niet in het familiewoordenboek. Na vandaag heeft Ronald nog altijd kans om te zegevieren in de Mulder Spelletjes Cup. Stand is 8-7 voor Michel.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl