NOS SportAangepast

Alles ging mis bij relayploeg

De droom van de Nederlandse shorttrackers op een olympische medaille bij de aflossing spatte eigenlijk al in de eerste bocht uiteen. "Je moet blijven staan in het shorttrack, maar na 50 meter lagen we al", bromde Sjinkie Knegt.

Freek van der Wart was degene die onderuit ging. "Ik zou als eerste de baan in komen, maar keek achterom en zag ons mannetje er ook bij liggen. Waardeloos."

Knegt zei Van der Wart niets kwalijk te nemen, maar vond wel dat zijn teamgenoot het anders had moeten aanpakken. "Je weet dat er altijd wordt gestreden om het startplekje. Ik zou dan zeggen: laat ze even gaan, er zijn nog 45 ronden te gaan, ga niet vechten in de eerste bocht. Dat dit nu en vandaag moet gebeuren, daar heb ik geen woorden voor."

Tranen bij Otter

Coach Jeroen Otter moet na afloop vechten tegen zijn tranen. "De paniek slaat toe. Als coach kan ik op dat moment niks meer doen. Ik had graag willen laten zien dat we bij de beste van de wereld horen. Dat komt er dan niet uit."

Breeuwsma: ik had nooit moeten finishen

"Dit was vier jaar hard werken voor niks", mopperde Daan Breeuwsma. "We hadden er zó veel van verwacht."

"Ik heb hier geen woorden voor, dit was niet wat de bedoeling was. We hebben China eigenlijk naar de derde plaats gebracht. En dat ze mij lieten finishen vond ik ook raar, ik ben er fysiek het minste aan toe. Deze klap komt hard aan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl