NOS SportAangepast

Park goud, Ter Mors vijfde

De Zuid-Koreaanse Park Seung-hi heeft olympisch goud gewonnen op de 1.000 meter shorttrack. In een finale zonder Jorien ter Mors was ze de snelste. Park pakte daarmee haar derde medaille in Sotsji. Fan Kexin uit China legde beslag op het zilver. Shim Suk-hee, landgenoot van Park, moest genoegen nemen met brons.

Jorien ter Mors was er in de finale niet bij. Ze was in de halve finale niet goed genoeg, waarin ze vermoeid oogde. Ter Mors zou later wel de B-finale winnen. Ze sloot daarmee het shorttrack af met een vijfde plaats op de 1.000 meter. Na afloop vertelde Ter Mors dat ze in de halve finales niet alert genoeg was. "Ik rij gewoon een rit waarin in niet 100 procent op scherp sta".

Eerder op de dag kwam Ter Mors ook nog in actie op de langebaan. Ze zoekt daarin echter niet de oorzaak voor het mindere presteren op de kortebaan. "Het heeft daar niks mee te maken. De eerste rit ging heel goed, daarna (in de halve finale, red.) liep het mentaal net niet."

Deceptie

Het shorttrack-toernooi is daarmee uitgelopen op een teleurstelling voor Jorien ter Mors. Ze kwam naar Sotsji voor een shorttrackmedaille, maar dat lukte haar niet. Wel won ze goud op de 1.500 meter, maar dat was op de langebaan. Nadien gaf ze toe liever een medaille bij het shorttrack te winnen. Dat viel niet bij iedereen in goede aarde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl