NOS SportAangepast

Canadese dubbelslag op skicross

Freestyle-skiester Marielle Thompson heeft de olympische titel veroverd op de cross.

De Canadese, leidster in de wereldbeker, leidde in de finale op het Rosa Choetor Extreme Park van start tot finish. Haar landgenote Kelsey Serwa, die het snelst was in de kwalificatie, skiede voor de Zweedse Anna Holmlund naar het zilver. De Française Ophelie David nam te veel risico en kwam in de finale ten val.

David was er in de eindstrijd op gebrand de prestatie bij de heren, waar het verrassend een un-deux-trois was geworden, een passend vervolg te geven.

De Française lag echter na de val van het starthek meteen flink achter op de beide Canadese skiesters. Ze forceerde vervolgens in een snelle bocht onderaan het parcours en ging onderuit.

Geen problemen voor Thompson

De 21-jarige Thompson, die op de WK in het Noorse Voss vorig jaar achter Smith zilver greep, kwam in de eindstrijd geen moment meer in de problemen. Serwa zat haar wel de hele race op de hielen, maar kon er niet meer naast komen om zo nog een ultieme aanval op de koppositie te kunnen plaatsen.

Drie skiesters werden door een val in de kwartfinales al geëlimineerd, maar de favorieten bleven overeind. In de halve finales gingen Serwa en Holmlund na een fout op de 'rollers' van de leidende Zwitserse Fanny Smith met geluk door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl