NOS SportAangepast

"Sneeuwprestaties vallen tegen"

Volgens Wopke de Vegt, technisch directeur van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV), vallen de prestaties van de Nederlandse sporters in de sneeuw tijdens de Olympische Spelen tegen. ''We hebben er de afgelopen 14 maanden alles aan gedaan in de trainingsprogramma's, en dan verwacht je eigenlijk meer", aldus De Vegt. Nederland behaalde in Sotsji nog geen enkele sneeuwmedaille.

De Vegt zei voor de Winterspelen in Sotsji nog dat de tijden dat Nederland alleen maar medailles op de schaatsbaan haalt voorbij zijn. Hij hoopte op vier medailles in de sneeuw.

Nog geen enkele medaille

De freestyle-snowboarders Cheryl Maas, Dolf van der Wal en Dimi de Jong werden vroegtijdig uitgeschakeld. En dat gold ook voor Bell Berghuis op de snowboardcross. Ook Nicolien Sauerbreij, vier jaar geleden nog goed voor de eerste gouden medaille in de sneeuw en Michelle Dekker konden gisteren op de reuzenslalom niet meedoen om de medailles.

Of de tegenvallende prestaties gevolgen hebben voor de financiële ondersteuning van NOC*NSF kan De Vegt nog niet zeggen. ''Ik denk niet dat we op basis van de prestaties hier worden afgeschoten en ga ervan uit dat we reëel naar de toekomst kijken".

Sauerbreij en Dekker komen zaterdag nog wel in actie op de slalom.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl