NOS SportAangepast

Mulder vs Mulder: wie is het?

Of het nu gaat om olympisch goud of om het spelprogramma Lingo, de broers Ronald en Michel Mulder zijn altijd bloedfanatiek. In de dertiende 'battle': wie is het?

De eindstreep is in zicht in de Mulder Spelletjes Cup en dus maken de broers Mulder zich op voor een vinnige eindsprint. Michel Mulder (alias blonde Anita) blaakt van zelfvertrouwen, maar Ronald (alias donkere Anne) geeft zich nog lang niet gewonnen.

Blonde Anita

Michel Mulder moet vandaag achter zijn alter ego Anita zien te komen. Met twee simpele vragen - "Ben ik blond?"en "Ben ik een vrouw" - heeft Michel de buit al bijna binnen. Hij had ook kunnen vragen: "Ben ik een Britse curlingspeelster?".

De gelijkenis tussen Anita en de 23-jarige Anna Sloan is opvallend. Sloan, geboren in het Schotse Dumfries, is de vice-skip van het Britse curlingteam. Sinds ze uitkomt bij de senioren stond al vier keer op het podium bij de Europese kampioenschappen. Een keer was ze de beste van Europa. In 2013 veegde Sloan de stenen zelfs naar een eerste wereldtitel en een favorietenrol in Sotsji.

Maandag was ze met haar team verantwoordelijk voor de uitschakeling van publieksfavoriet Rusland. Vandaag ging Sloan zelf voor de bijl. Canada was met 6-4 te sterk in de halve finales.

Donkere Anne

Ronald heeft het minder getroffen met zijn alter ego. Hij moet Anne raden, een dame met donkere krullen en een prominente neus. De 'Anne' van Ronald doet ons denken aan wielrenster Jeannie Longo-Ciprelli. De humeurige Française, jarenlang de grote rivale van Leontien van Moorsel, was al in 1984 aanwezig bij de Olympische Spelen van Los Angeles. Bij zeven achtereenvolgende Zomerspelen, won Longo 'slechts' vier medailles in haar kast hangen: één keer goud (1996), twee keer zilver (1992 en 1996) en één keer brons (2000).

In Londen (2012) kwam de vijftienvoudig wereldkampioene nog dichtbij in de tijdrit: vierde. Inmiddels is Longo 55 jaar, maar nog niet van plan te stoppen.

Stand

Opnieuw heeft Michel zijn jongere broer in de tang. Dankzij Anita zorgt voor een 'Vorentscheidung' in de Mulder Spelletjes Cup. Stand is 8-5 voor Michel.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl